Deze biologisch gecertificeerde, Whisky Cask Strength is voor de liefhebber. Gestookt van uitsluitend nederlandse mout en gerijpt op amerikaans wit eiken vaten.Cask Strength wil zeggen dat de whisky niet verdund wordt nadat deze gerijpt heeft op het houten vat.
Hierdoor heeft zij een stevige, uitgesproken smaak en maar liefst 63% alcohol.
Ook deze whisky wordt gestookt van biologisch gecertificeerde gerst mout van Nederlandse bodem. De whisky wordt standaard 10 jaar gerijpt op Amerikaans wit eiken vaten (quercus alba)
Leeftijd: 10 jaar
Inhoud: Fles (500 ml.)
Alcohol: 63% vol.
De beginselen van Whisky zijn nederig, namelijk als ‘wondermiddel’ levens water.
Gebrouwen door Ierse monniken, vanaf de 14e eeuw, vond het vooral aftrek bij de bevolking van Groot Brittanië.
Doordat populariteit verder toenam, werd gaandeweg het proces verbeterd en was de whisky geboren.
Aangenomen wordt dat ‘Whisky’ een verbastering is van het woord Uisge, uit het Gaelic.
Een overblijfsel van het Uisce Beatha, ‘Water of life’ of Levens Water.
De populariteit van de uisge, voornamelijk in Schotland, leidde tot de volwassenwording van de drank.
Hierbij hoorde een ‘nieuwe’ naam: Whisky!
De Ieren op hun beurt doopten hun producten: Whiskey, met ‘e’.
Intussen verspreidde de kunst van het stoken zich over de hele wereld.
© 2024 www.debiologischeslijter.nl - Powered by Shoppagina.nl