Deze biologisch gecertificeerde, single malt Whisky 10 yo van John B.wordt gestookt van biologisch gecertificeerde gerst mout van Nederlandse bodem.
De whisky 10 yo heeft 10 jaar gerijpt op wit Amerikaans eiken vaten (quercus alba)
Voordat de whisky gebotteld werd, is zij koud gefilterd.
De Amerikaanse USR heeft hem met goud bekroond en uitgeroepen tot de “Spirit of the year 2022”.
Deze mooie biologische whisky is ook leverbaar als vaatje van 5 liter!
Leeftijd: 10 jaar
Inhoud: Fles (700 ml.) of een Eiken vaatje (5 liter)
Alcohol: 43% vol. D
e beginselen van Whisky zijn nederig, namelijk als ‘wondermiddel’ levens water.
Gebrouwen door Ierse monniken, vanaf de 14e eeuw, vond het vooral aftrek bij de bevolking van Groot Brittanië.
Doordat populariteit verder toenam, werd gaandeweg het proces verbeterd en was de whisky geboren.
Aangenomen wordt dat ‘Whisky’ een verbastering is van het woord Uisge, uit het Gaelic.
Een overblijfsel van het Uisce Beatha, ‘Water of life’ of Levens Water.
De populariteit van de uisge, voornamelijk in Schotland, leidde tot de volwassenwording van de drank.
Hierbij hoorde een ‘nieuwe’ naam: Whisky!
De Ieren op hun beurt doopten hun producten: Whiskey, met ‘e’.
Intussen verspreidde de kunst van het stoken zich over de hele wereld.
Mede vanwege het grote aantal Ieren, op zoek naar een nieuw leven in ‘de nieuwe wereld’ de VS.
De schrijfwijze van Whisky’s met verschillende geschiedenis is heden ten dagen nog terug te vinden op de etiketten.
De populaire whisky producerende landen hebben hun traditionele schrijfwijze behouden!
Evenals de Ieren, gebruiken de Amerikanen whiskey met ‘e’.
Schotse, Canadese en Japanse whisky’s daarentegen, zonder!
© 2024 www.debiologischeslijter.nl - Powered by Shoppagina.nl